В Северна Македония няма антибългарска истерия. Има отговорни лица за последните инциденти,

...
В Северна Македония няма антибългарска истерия. Има отговорни лица за последните инциденти,
Коментари Харесай

Македония: Тоя Джамбаз се държи като циркаджия във вариете, обижда Скопие

В Северна Македония няма антибългарска нервност. Има виновни лица за последните произшествия, тъй като това са дейности на обособени лица и не може цяла страна да бъде упреквана за дейностите на обособени хора. Предприемаме всички дейности в сходство с Конституцията и продължаваме да бъдем градивен сътрудник както в района, по този начин и в Европейски Съюз “, сподели министър председателят на страната Димитър Ковачевски в Народното събрание на страната, където през днешния ден е ден за въпроси на депутатите към държавното управление. 

На въпрос за какво държавното управление не е приело предлагането на президента Пендаровски за оповестяване за нежелани на територията на Северна Македония „ евродепутат от България и други лица от България ”, Ковачевски напомни, че решението на държавното управление е било да бъде ангажирано МВР в страната да предприеме всички ограничения, с цел да премине отбелязването на годишнината на Гоце Делчев спокойно.

Последните дейности на публична София не са в сходство с контрактуваната процедура за поощряване на взаимоотношенията, в противен случай, те съставляват поддаване на провокациите на тези, които желаят да осуетят напъните на двете държавни управления за устойчиво и положително развиване на връзките сред двете страни, сподели в Народното събрание на Република Северна Македония министърът на външните работи Буяр Османи, който в отговор на депутатски въпрос означи, че Министерството на външните работи на страната деликатно следи изявленията и дейностите, идващи от Република България.

„ Въпреки че призоваването на дипломат за консултация в родината е право на изпращащата страна и постоянна дипломатическа процедура, Министерство на външните работи показва страдание за тази стъпка, която смята за неоснователна, неаргументирана и непропорционална. Република Северна Македония сподели мощен либерален и институционален потенциал и посредством бърза и ефективна процедура разкри и арестува причинителя на закононарушението, срещу който интензивно се организират следствени дейности ”, уточни Османи.

Според Османи министерството на външните работи на Северна Македония и в идващия интервал деликатно ще следи всички изявления и дейности на публична София, като чакат „ усмиряване на пристрастеностите и премахване на провокациите, с цел връщане към дипломатическа активност, към целите на взаимни планове, работни групи, и други, които са в посока опазване и поощряване на добросъседските връзки ”.

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски каза през днешния ден, че напрежението в връзките сред България и Република Северна Македония е нещо, за което е предупредил, че ще се случи. 

Според него е обезпокоителен фактът, че „ макар всички отстъпки, които държавното управление на Северна Македония направи и отстъпи на процедура за всичко, което се искаше от него, с цел да резервира министерските си кресла, другата страна влиза в спор, който би го сложил на ниво „ студена война ”.

Мицкоски съобщи, че това се случва, тъй като Република Северна Македония се е поддала на българските претенции, а „ България, която на процедура е получила всичко счита, че е нейно естествено право да получи всичко, което изиска ”. Извикването на посланика на България в Северна Македония, „ вместо да извършва посланическите си функционалности ” в Скопие, от София „ оправдават с протест поради случилото се в Охрид ”. 

„ Предупреждавахме за това, само че за жалост имаме политически неграмотници, нарушители и корумпирани политици, които безусловно са подготвени да преглътнат всичко, с цел да запазят позициите си за сметка на македонските народ, еднаквост и жители. Виждате, че те действат като анализатори, и държавното управление, и Стево Пендаровски, седят и вършат разбор. От Пендаровски чуваме, че това е някакъв скрит план, някакви секрети служби, външни въздействия и фактори за дестабилизиране на (Република Северна) Македония, и нито единият, нито другите след срещата на Съвета за сигурност не излязоха да кажат кои са тези непознати служби, фактори на въздействие и хората, които желаят да дестабилизират страната ”, сподели Мицкоски.

„ Тоя джамбаз (българския евродепутат Ангел Джамбазки - бел. ред.), по какъв начин му беше името на този европейски политик, каква му беше семейството, той към този момент не знае какво да прави, безусловно се държи като циркаджия във шоу, с цел да вземе някоя политическа точка повече по тематиката. Той ненавижда и обижда македонците, ненавижда Македония. Те не направиха безусловно нищо ”, сподели Мицкоски, допълвайки, че чака час по-скоро да има предварителни парламентарни избори, а „ идващото държавно управление на ВМРО-ДПМНЕ ще има сложна, само че не и невъзможна задача, да поправи всички неточности ”.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР